Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

1.25 benzinli mi 1..4 dizel mi

'Rio Forum - Club' forumunda slacker tarafından 20 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

  1. slacker

    slacker Yeni Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2015
    Mesaj:
    9
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    abdullah dağlı
    Araç Modeli:
    fiesta
    arkadaşlar merhabalar öncelikle. 2007 model bir fiesta sahibiyim ve ilk fırsatta rio'ye terfi edeceğim kısmet olursa inşAllah. tecrübeli arkadaşlara sormak istediğim birkaç şey var.

    1) 1.4 dizel rio'nun 240 nm torku var ve bu özellikle rampalarda kendisini gerçekten çok güçlü kılıyor, peki 1.25 benzinli rioda durum nedir, 120 nm torku var sanırım, rapmada çekiş gücü ne durumda, sahibini üzer mi?

    2) 2011 ceed kullandım bir dönem ve vites geçişleriyle beni büyülemişti, vites topuzu da çok şıktı, sanırım rio dizel de aynı şeklide 6 vites ve geçişleri çok iyi diye tahmin ediyorum, peki benzinli rio 5 vites ve topuzu falan da farklı, vites geçişleri nasıl, rahat mı?

    3) yılda yaklaşık 10 bin km yol yapıyorum, sizce dizel mi seçmeliyim yoksa benzinli mi? yani bu kadar km yapıyorken 5-6 bin fark verip dizel almak mantıklı mı? yakıt konusunu sormayacağım çünküü herkes farklı veriler elde ediyor.

    4) benzinli rio kullanan arkadaşlardan tüp taktıranlar var mı? performansı çok etkiliyor mu tüp? çekişinde çok farklılık oluyor mu? beenzinle kullanırkenle aynı sürüş keyfini veriyor mu?

    arkadaşlar farkındayım çok soru sordum ancak zamanı olup da tecrübelerini yazabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim, biliyorsunuz kimse cevap yazmak zorunda değil, o yüzden kızmayın bu kadar soru sordum diye. herkese iyi forumlar.
     
  2. baller_23

    baller_23 Ralli Pilotu

    Katılım:
    15 Ağustos 2014
    Mesaj:
    1.304
    Alınan Beğeniler:
    326
    Şehir:
    antalya
    Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz can kaymak
    Araç Modeli:
    rio 2014 sporty
    Öncelikle aracı genelde kac kisi kullanacaginiza bagli.bende 1.4 dizel var yeri geliyor 5 kisi full bagaj sehir disina gidiyorum ve beni hic bi rampada uzmuyor.ha 6.viteste degil de 5.viteste cikiyorum misal.benzinli konusunda benzinli kullanan arkadaslarim daha net bir fikir verebilir ama ben almadan once arastirmistim benzin mi dizel mi diye arabada 4 5 kisi oldu mu rampada pek tatmin etmiyormus.biz de ilk basta yilda 10bin km yapariz diye hep benzinli bakiyorduk ama sporty paket benzinli manuel olmadigi icin ona da asik oldugum icin dizel aldim iyi ki de dizel almisim cunku daha 9 10 ayda 17bin km yaptim araba o kadar zevkli ki uzerinden inesim gelmiyor :) vites konusunda ceed in vites gecislerini bilemiyorum ancak rionun vites gecisleri biraz daha kemikli yani net anliyosunuz vitesin nereye girdigini vites topuzu zaten tam ele oturuyor hic yormuyor.

    Kia Rio hb dizel sporty
     
    Acbn28 bunu beğendi.
  3. slacker

    slacker Yeni Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2015
    Mesaj:
    9
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    abdullah dağlı
    Araç Modeli:
    fiesta
    evet ben de dizelin vites ve vites topuzunun ceed ile hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum, acaba benzinlide durum nedir?
     
  4. baller_23

    baller_23 Ralli Pilotu

    Katılım:
    15 Ağustos 2014
    Mesaj:
    1.304
    Alınan Beğeniler:
    326
    Şehir:
    antalya
    Gerçek Ad-Soyad:
    yılmaz can kaymak
    Araç Modeli:
    rio 2014 sporty
    Benzinli hakkinda hic bi fikrim yok onu kullanan arkadaslar cevaplar :)

    Kia Rio hb dizel sporty
     
  5. leandro

    leandro Usta Sürücü

    Katılım:
    12 Eylül 2014
    Mesaj:
    263
    Alınan Beğeniler:
    77
    Şehir:
    Edirne
    Gerçek Ad-Soyad:
    Can
    Araç Modeli:
    Rio Natty 1.25
    1.25 benzinli kullanıyorum. Düz yolda hızlanması 1.6 benzinli gibi hissediyorsunuz gayet tatmin oldum. Diğer topiclere bakarsanız 200-210km/h hızı gören arkadaşlar var. Rampada 2 kişi bagaj yok 3500-4000 devir aralığı tutarsanız girdiğiniz vitesle çıkma şansınız var. Max. torku 4000 devirde veriyor zaten bakmışsınızdır.
    3 kişi ve bagaj varken vites küçültmek kaçınılmaz. Dizelin yarısı kadar torku var. Kesinlikle farkı hissedersiniz. yılda 10bin hatırı sayılır bir km. dizel tercih ederseniz uzun vadede daha karlı çıkabilirsiniz.
     
  6. cerato_dde

    cerato_dde Usta Sürücü

    Katılım:
    29 Aralık 2012
    Mesaj:
    373
    Alınan Beğeniler:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    fatih serilmez
    Araç Modeli:
    kia
    Hocam bende 1.4 benzinli var yakiti ramazanda ezan okunduğunda suyu icer gibi iciyor :) km de 46 kurus yakiyor su anda tek basima kisa mesafe kullaniyorum imkaniniz varsa dizel yoksada benzinli ama benzinlinin arti su bence kafam dince belki cok yakiyo olabilir ama her istasyon kaliteli yakit satmiyor yeni nesil dizeller nazik oluyor ama benzinli araca ne koysan yakar kafan dinc gezersin en azindan ben oyle hissediyorum bi arkadasimin dizel aracini kullandim acaba bu istasuonda mi ondanmi paranoyak oldum ama benzinde hangisi ucuzsa ondan aliyorum ha cok daralirsamda attiririm bi lpg dizelden de az yakarim tercih meselesi bence
     
    Acbn28 bunu beğendi.
  7. mesut_src

    mesut_src Ralli Pilotu

    Katılım:
    9 Eylül 2012
    Mesaj:
    1.983
    Alınan Beğeniler:
    372
    Şehir:
    Konya-Balıkesir
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mesut Sürücü
    Araç Modeli:
    Kia Rio 1.25 Fancy
    Şehir içi rampadan bahsediyorsanız 1.25 benzinli 2. 3. Vites de köpek gibi asılı gider ama uzun yolda illallah ettirir. Vites topuzu yuvarlak sade deri olması dışında fazla bi estetiği yok. Geçişler çok güzel ben beğeniyorum. LPG ye gerek yok bence. Bir depo ile 700 km şehir dışı yol yapıyor. Ama ışık yandıktan sonra istediğin kadar zorla 35 36 litre alıyor. Yolda bırakmamak için Işık yakmada erken davranıyor sanırım :)) Benim ikinci 1.25 riom memnunum aracımdan. Fazla yzun yola çıkmıyorsanız tavsiye ederim.
     
  8. mustafa avcı

    mustafa avcı Usta Sürücü

    Katılım:
    14 Ocak 2011
    Mesaj:
    301
    Alınan Beğeniler:
    32
    Şehir:
    Ankara
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mustafa Avcı
    Araç Modeli:
    Vw Golf
    2011 ceed kullanıcısıydım, riolardaki 6 ileri vites topuzu aynı.

    Eğer 2.el alacaksanız çok fazlada fiyat varkı yoksa dizel alın keyiflice kullanın derim.
     
  9. efdal

    efdal Ralli Pilotu

    Katılım:
    15 Kasım 2013
    Mesaj:
    1.488
    Alınan Beğeniler:
    295
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    İsmail MERMER
    Araç Modeli:
    2013 Kia Rio 1.4 hb Fancy (DİZEL)
    1.4 dizel sporty alın bütün ihtiyacınızı görsün ben fancy aldım keşke sporty alsaydım diyorum.
     
  10. fatih.koz

    fatih.koz Usta Sürücü

    Katılım:
    4 Haziran 2014
    Mesaj:
    656
    Alınan Beğeniler:
    543
    Şehir:
    Antalya
    Gerçek Ad-Soyad:
    B. Fatih KOZ
    Araç Modeli:
    Cerato EX Advance 1.5 CRDi / 2006
    Abdullah bey, sorularınıza nokta atışı cevaplar veremem kimse veremez, lütfen sizde bu nedenle bana/bize kızmayın ... Arkadaş sohbeti tadında yazıyorum yanlış anlamayın sakın :)

    1. Üzer, 240 torkla gelen çekiş ile 120 torkla gelen çekiş asla bir olamaz.

    3. Tereddütsüz dizel, gelin hesabı fabrika verileri üstünden birlikte yapalım ;

    1.25 Benzinli Rio : Şehir içinde 100 km'de 6.3 litre tüketiyormuş, yani kilometrede 0,063 litre yapar ... Bu da 10000 km'de yaklaşık 3000 TL vererek 630 litre benzin alacaksınız demektir. ( Litre fiyatı 4,76 TL )
    1.4 Dizel Rio : Şehir içinde 100 km'de 4.7 litre tüketiyormuş, yani kilometrede 0,047 litre yapar... Bu da 10000 km'de yaklaşık 1920 TL vererek 470 litre mazot alacaksınız demektir. ( Litre fiyatı 4,08 TL )

    Dizel araç göreceğiniz üzere %34 daha az yakıt tüketiyor, peki ne kadar pahalı ? Arabaya sadece bir iki yıl binecekseniz aradaki fiyat farkını kapatmanız pek mümkün görülmeyebilir ancak ya daha sonrası. İlerleyen yıllar ve süregelen ekonomi ne olacak. Uzun vadede bu aracı kullanacak ve sık sık değiştirmeyecekseniz dizel tercih sebebi olacaktır. (Doğru kullanmak şartı ile)

    4. Rio'nın LPG'lisini kullanmadım ancak farklı marka LPG'li araçları kullandım ve birkaç tane LPG'li aracım oldu. Hangi araç, hangi motor olursa olsun, sahibi ne kadar iddia ederse etsin emin olun LPG'de güç kaybı olur (yakıtların farkı ve motor tasarımından dolayı). Siz şehir içinde bu düşüşü fark edersiniz ya da etmezsiniz mesele budur.Kayıp derken de öyle %15-20'den bahsetmiyorum, iyi bir kit ile belki %5-6, ucuz dengesiz bir kit ile olsa olsa %10-12 olur güç kaybınız. Ayrıca LPG'nin litre başına kilometre değeri de düşüktür. Yani 1 litre benzinle gittiğiniz yolu 1.5 litre lpg ile gidersiniz gibi düşünün, bu değerde kitin kalitesine ve motora uyumuna bağlıdır ancak asla 1/1 olmaz (yine yakıtın teknik farkından dolayı). Velhasıl LPG kötüdür demiyorum, artılarını eksilerini bilip kullanırsanız sorun yok ;)

    Neyse lafı uzatmayayım, genel olarak ;

    Dizel araç alacaksanız kurallarına göre kullanmalı ve bakımlarını aksatmamalısınız ... "Az yakar çok kaçar" , "Dizel candır" , "Benzinliden şaşma" , "LPG takar krallar gibi gezerim" , "Dizeli satmak kolaydır" vesaire vesaire vesaire uzar gider bu liste ... Her üç yakıt tipi için yüzlerce olumlu bir o kadar da olumsuz görüş bulabilirsiniz.

    Dizel alır benzinli gibi kullanırsanız üzer sizi, benzinli alır dizel gibi kullanırsanız o da üzer emin olun. Biri yakıt maliyeti ile üzer diğeri bakım maliyeti ile ;) Ancak ihtiyaçlarınız doğrultusunda doğru aracı seçer, uygun şekilde kullanırsanız ikisi de iyidir ve sahibini üzmez.

    Eğer benzinli alıp hemen lpg taktıracaksanız dizel alın olsun bitsin diyeceğim, çünkü maliyet üç aşağı beş yukarı aynı olacaktır. Bu mantıkla en azından dizelin güzelliklerinden faydalanırsınız ANCAK dizeli doğru kullanmak önemli. Yok ben dizel kullanamam, yıllardır alıştım benzinli arabaya diyorsanız (ve alışkanlıklarınızı değiştirmekte zorlanıyorsanız) hiç düşünmeyin benzinli alın derim.

    Dizel : Doğru kullanmazsanız masrafı çok olabilir, az yakar ve güçlüdür evet ama bir turbo değişimi ihtiyacı doğarsa can yakar. Yakıttan yaptığınız ekonomi bir anda uçar gider. Düşük devirde yüksek tork ile çekişi iyidir, güçlüdür, özellikle uzun yolda çok ekonomiktir.

    Benzinli : Kullanımı en kolay olandır, temel bakım haricinde özel bir ilgi istemez diyebiliriz :) Ancak bu rahatlığında bedeli yüksek yakıt tüketimi olacaktır, motor hacmi küçük olsun ki yakıt maliyetim düşsün ve dizel kadar yaksın derseniz de motor gücü ve torktan ödün veriyorsunuz demektir.

    LPG Dönüşüm : Araç benzinli olduğu için iyi bir kit ile ek bir dikkat gerektirmez, hemen hemen aynı şekilde kullanılır ve doğrudur az yakar ... Hatta dizelden bile az yakabilirsiniz LPG kitli benzinli motorla, buna hiçbir itirazım yok ancak bu size daha çok güç kaybı ve motor ömründe aynı oranda azalma olarak geri dönecektir. Bunu da peşinen kabul etmek lazım.

    Aracı ne amaçla kullanacaksınız, yük durumu ne olacak, aylık ortalama kaç kilometre yol yapacaksınız (sadece işe gidip gelseniz bile bu değeri en az iki ile çarpın, meret el altında olunca kullanılıyor çünkü) ve araca ne kadar süre ile sahip kalmayı düşünüyorsunuz. Bu dört sorunun cevabı size hangi yakıt tipi sorusunun cevabını verecektir, sonrası bütçeniz ile doğru orantılı.

    Hangi seçimi yaparsanız yapın, asla "keşke diğerini alsaydım" demeyin ;)

    Zor bir seçimdir ancak sakin kafa ile aceleye getirmeden düşünüp sizin için geçerli olan doğruyu mutlaka bulursunuz, şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun.
     
  11. D3hs3tt

    D3hs3tt Ralli Pilotu

    Katılım:
    19 Eylül 2013
    Mesaj:
    1.412
    Alınan Beğeniler:
    242
    Şehir:
    Yalova
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ethem Kösem
    Araç Modeli:
    Rio
    Bende 2013 1.25 benzinli rio var.vites geçiileri şanzıman soğukken az kemikli ısındımı yağ gibi kayıyor.
    Araba gidiş olarak performans olarak bence çok güzel.ben hiç bi zaman uzun yolda 4 kişi 5 kişide olsam hiç bi rampada 4 cü vitesten aşagı düşmedim.tabi bi dizel gibi 110 120 gitmez.aynı rampada 70 80 90 gibi.
    Ben yakıt konusunda ise baya baya memnunum 6.1 yazıyor öyle yüksek korkulacak bi değer değir kötü kullanımla 6.6 felan olur heralde.
    Aracımın ilk bakımında 266 lira ödedim.vergisi az 500 lira civarı ilk 3 yıl.ben alırken aracımı arada 9 bin tl fark wardı şimdi iyiki diyorum o farkı vermemişim.karma tüketimde 600 650kmh yol gdiyorum daha ne gidicem :) dizel ne kadar fazla gider bilmem :) kendi isteğinize göre düşünün karar verin :) ivmelenme hissine bayılıyorsanız dizel iyi seçenek :)
     
    05rio50 bunu beğendi.
  12. ardy7

    ardy7 Ralli Pilotu

    Katılım:
    26 Aralık 2014
    Mesaj:
    1.362
    Alınan Beğeniler:
    460
    Şehir:
    İstanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    Arda
    Araç Modeli:
    Rio Natty
    yıllık 10 12 bin km yaparsanız dizel tercih edin derim 1.4 dizelin de 220 nm tork var ve turbo patlamasından sonra oldukça hissettiriyor
    vites geçişleri için çok çok olumlu konuşamıyacağım malesef motor soğuk iken geçişler oldukça kemikli ısındıktan sonra daha iyi oluyor bazen öyle bir geçiyor ki şaşıyorum acaba vites geçtimi dediğim oluyor
     
  13. slacker

    slacker Yeni Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2015
    Mesaj:
    9
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    abdullah dağlı
    Araç Modeli:
    fiesta
    fatih bey teşekkürler yanıtınız için, çok güzel bilgiler vermişsiniz dikkate alacağım hepsini.
     
    05rio50 bunu beğendi.
  14. slacker

    slacker Yeni Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2015
    Mesaj:
    9
    Alınan Beğeniler:
    2
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    abdullah dağlı
    Araç Modeli:
    fiesta
    hocam çok çok peerformans için istediğimi söyleyemeyeceğim, benzinli ile ilgili en büyük çeekincem rampada performans kaybı. malum istanbulda rampadan bol bişe yok, kendi arabam (2007 1.4 tüplü fiesta) rampalarda çok düşüyor, 2.viteste bile çıkmakta zorlanıyor resmen, nefret ediyorum artık o dereceye geldim, o yüzden benzinli rioda da böyle bir duruma düşer miyim çekincem var. bi de benzin malum altından değerli nerdeyse, yakıt olarak çok üzülür müyüm diye çekincelerim var çünkü tüp taktırmak istemiyorum araca. hocam bi de sana sorayım 120 km hızda devir saati kaçı gösteriyor? uzun yolda tüketim değerlerin nedir?
     
  15. D3hs3tt

    D3hs3tt Ralli Pilotu

    Katılım:
    19 Eylül 2013
    Mesaj:
    1.412
    Alınan Beğeniler:
    242
    Şehir:
    Yalova
    Gerçek Ad-Soyad:
    Ethem Kösem
    Araç Modeli:
    Rio
    120 deki test etmeden diyemicem ama 100 de 2900 2800 dewirle gidebiliyor.yakıtta şehir içi kullanacağınız için dizeldende ekonomi elde edemessiniz.en iyisi atmosferik ufak motorlu araçlar.rampalarda uzunluğundan eyiminden etimine degişir tabi.siz memnun kalırmısınız ama ben memnunum.ama dizelle rampa düşünmessiniz tabi.keşke test etme imkanınız olsa :) yakıtı motor ısındımı uzun yolda 5.5 litreyi geçmen için 160 180 gitmen lagzım :)
     
  16. cerato_dde

    cerato_dde Usta Sürücü

    Katılım:
    29 Aralık 2012
    Mesaj:
    373
    Alınan Beğeniler:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    fatih serilmez
    Araç Modeli:
    kia
    Neden insanlar bu lpg den bu kadar korkuyor anlamis degil yollarda zibil gibi dolanan accek eralarin cogu nerdeyse hepsi lpg li 1.4 1.6 ve sahibimden talsi cikmalarina baktigimda 700 bin km goren eralar satiliyor simdi dizel taksilere bakiyorum hepsi duman atıyor lpg bizim araclarda sorun cikarmiyo gove blok dokum ve yeni kasalari bilmiyorum ama eski kasalarda subablarla ilgili hic bi sıkıntı gormedim duymadim dizelde soyle biseyde var dusunun kullandini iyi guzel bi turbo bozdu ne degeri kaldi yaptigi ekonominin ? Memlekete uzak yola gittiniz ve bilmediğiniz bir yerde mazotunuz bitti nasil guvenip alicaksiniz benzinde oyle bi dert yok ayni sekilde lpg dede hatta lpg arac katkisiz otogazi daha cok sever kurumlama olmaz motor yaginin omru uzar cevrre daha az kirlenir bakim maliyeti dusuk bence benzin her yönüyle daha kârlı sadece az litre yakmasi ve dizelin fiyatinin dusuklugu psikolojik baski yapiyor dizel doblo 30 kurus yakiyor kuzenimdeki rio dizelde 30 kurus yakiyor kullandigimiz yer ayni trafik vb bende benzinde 45 kurus yakiyorumn 10 bin km 1500 tl fard eder 100bin km de 15 lira eder yani ortala kaba taslak bi hesap ile kar etmeye onceden verdiginiz dizel motor farkindan kar etmeye 50 60 bin km den sonra motor far ucretini cikardiktan sonra kar etmeye baslicaksiniz tabi sansiniza kalitesiz dizel gelmesse psikolojik bi rahatlamadan baska bir sey degil dizel
     
  17. cerato_dde

    cerato_dde Usta Sürücü

    Katılım:
    29 Aralık 2012
    Mesaj:
    373
    Alınan Beğeniler:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    fatih serilmez
    Araç Modeli:
    kia
    Ha birde 1.2 motor 1.4 vergi farkida var ?
     
  18. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.832
    Alınan Beğeniler:
    9.422
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Aslında bu işler mantıkla birlikte biraz da his işidir.Hangisi içinize siniyorsa direk onu alın derim ben.
     
    fatih.koz bunu beğendi.
  19. fatih.koz

    fatih.koz Usta Sürücü

    Katılım:
    4 Haziran 2014
    Mesaj:
    656
    Alınan Beğeniler:
    543
    Şehir:
    Antalya
    Gerçek Ad-Soyad:
    B. Fatih KOZ
    Araç Modeli:
    Cerato EX Advance 1.5 CRDi / 2006
    Korku konusuna katılıyorum, korkmaya çekinmeye gerek yok ... Yakıtların ve motorların artılarını eksilerini bilir seçerseniz hiçbir sorun olmaz, ne aldığınız bilmek kadar aldıktan sonra nasıl kullanacağınızı bilmekte önemlidir.

    Kötü dizel yakıt tezinize maalesef katılamayacağım, dizel araç bir depo ile uzun yolda 1000 km'yi deviriyor rahatlıkla. Bu 1000 km içinde eğer memleketinize varamıyorsanız mutlaka bilindik bir merkezden geçersiniz, yani "güvenilir" yakıt alma şansınız var ... Kısacası yakıt planınızı doğru yaparsanız bu riski sıfıra indirmek sizin elinizde :) Ayrıca benzinde sorun yok diyorsunuz da, ben otomotiv sektöründe çalıştığım dönemde kötü benzinden motor indiren canavar gibi arabalar gördüm, dikkat ediniz mazot değil benzindi motoru bozan :( Sahibi deliye dönmüştü yakıtın verdiği zararı görünce.

    Velhasıl, kötü yakıt her zaman risktir ... İster benzin ister mazot isterse lpg olsun, hiç fark etmez kötü ise kötüdür.

    Eğer bizim yaşadığınız "psikolojik rahatlama" ise, sizinki ne oluyor ? Aynı mantık sizin için de geçerli olamaz mı , dizel almayıp benzini ve lpg'yi tercih ettiğiniz için dizelin sadece kötü yanları görerek (ve göstererek) siz de psikolojik bir rahatlama içine giriyor olmayasınız ;) [ Lütfen alınmayın, her iki durumu da görmek için affınıza sığınarak latife yapıyorum, kesinlikle kırıcı olmak gibi bir niyetim yok ]

    Hakan Bey'in de dediği gibi, bu biraz mantık/araştırma biraz da hissiyat işidir... Dileyen dilediğini seçer ve keyifle kullanır, önemli olan seçimi yaptıktan sonra "keşke" dememek.

    Keyifli, emniyetli sürüşler.
     
    sabrican61 ve Emre Akçay bunu beğendi.
  20. cerato_dde

    cerato_dde Usta Sürücü

    Katılım:
    29 Aralık 2012
    Mesaj:
    373
    Alınan Beğeniler:
    38
    Şehir:
    istanbul
    Gerçek Ad-Soyad:
    fatih serilmez
    Araç Modeli:
    kia
    Ama simdi soyle biseyde var fatih hocam bende yasca buyuksunuz daha cok tecrubeniz vardir ama dizel motoru komple rektefiye etmek adam akkilli temiz bi rektefiye etmek için en az 10bin lirayi gozden cikarmak lazim ki benzinli aracta bu fiyat yariya hatta yaridan daha az bi rakama bile yapilabilir kotu yakit konusuna geliince cevreki tanidim meslektasim 15 bin km deki opel comvosu vardi 1.3 cdti ve mazotu shelden aldi en islek yerden hem beylikduzunden arac beylikduzunden mazotu aliyor ve buyukcekmeceye dogru yol alirken bir anda motor isigi yaniyor ve stop ediyor cekiciyle servis e gotuturdugun mazottan oldugu belirtiyolar ve 8 bin lita motor rektefiye ucreti istiyolar isterseniz dava açabilirsiniz dedi tabiki bu surec cok uzun sebebi tepodaki mazotu incelemek ve enkektorleri incelemek icin yurt dışına cikmasi gerekiyodu biizim mesleği mizde araba elimiz ayagimiz oldugu icin nalet gittsin diyip motoru cebinden rektefiye ettirip satti bir daha dizele binmem dedi ki hakli su andada benzinli arac kullaniyor bu anlattim kulaktan duyma sozler degil anlattigim birebir arac sahibinden azindan anlatilanlari soyluyorum ki kendisine sunuda sordum acaba benzin koymus olabilecek lerini dile getirdim ama aracin basindaydim dedi yani lafin ozu su siz ne kadar dikkatte etseniz en islek yerden de alsaniz en iyi benzini dizeli satan yerden de alsaniz dizelde tehlike her zaman kapida benzin ise büyük hatalari bir iki seferligine kabul edebilecek bi yapisi var en fazla benzine etenol methanol alkol katabilirler buda zaten benzin satan cohu satici bir miktar karistiyor ki bunu fazla derecede katarlar ise benzinde kokusunu ayirt edebiliyorsunuz nasil derseniz aksama kadar benzin ile hasir nesir oldugim icin yagi parcalarin temizligi yaparken her seferinde farkli yerlerden benzin alarak denedim ve cok o koku farklilihini hafid tinerimsi kokuyi enryden aldim ve aravimdada bir depo kullandim bir sorun yaraymadi ama po dan aligim benzinde o kokuyi alamadim simdi insanlar bide bizi tinerci sanarlarsa iae bak :)
     

Bu Sayfayı Paylaş