Benim aracım 500 km de en düşük 7.9lt ortalama gördüm havalar soğuk ve karlı dönemde 9,5 ve 9,8 litre civarı ortalama ile sürdüm. Şu anda 8.0 - 8,2 değerleri arasında gösteriyor . şu ana kadar 200tl lik yakıt aldım belki bir 50 km daha gider Not: Sadece Denizli şehir içi kullandım
Evet.Özellikle kışın motor ısınmadan çok fazla dur kalk yaparak yol alıyorsanız yakıt tüketimi inanılmaz artıyor.
fancy 1.25 alalı 1/5 ay oldu şu an 800 km'de ne yazık ki 8.2 nin altına düşemedim, 9.2 de gördüm kia resmi sitesinde veriler yakıt değerleri kolpa.. site de verilen değerleri beklemiyorum ama buda çok fazla valla n yalan söyleyim 1.25 motorun bunu yaktığını bilseydim gider 1.6 benzinli bir şey alır cayır,cayır yakardım
Çocukken abilerimiz ki ben halen onların gerçek sürücü olduğuna inanırım. Şimdi dede oldular gerçi, ellerinden üstüpü eksik olmazdı. Kışın aracı çalıştırıp, araçlarının lastiklerinden başlayıp etrafında gezinerek tüm kontrollerini yapar, kaputu açıp bir göz gezdirir, sorun yoksa bir tane de keyif sigarası içip bitirene kadar aracı hareket ettirmezlerdi. Hatta bir abimiz hiç üşenmez aracını yükseltip altına girerdi. O abimiz şoförlüğümü kabul etmediğinden kışın Bolu Dağı'na sürdürmüştü, otobanı es geçirtip. Şoför olduğun o şartlarda anlaşılırmış. Şimdiki nesil araçlar daha elektronik olduğundan bu kadar ilgi beklerler mi bilemem, ama her aracın gerçekten biraz ilgi ve anlayış beklediği açık. Ki bi arkadaşım 60 km yolu patlak lastikle gitmişti. Mekanik olsun elektronik olsun her maddenin bir ruhu olduğuna inanırım. O yüzden ilgi ve sevgiyi eksik etmedim hiçbirinden. Tavsiyemdir. O zaman az sorun çıkarır. Az yakar. Ailenizi ve sizi kapınızın önünde her zaman tüm sadakatlariyle beklerler. Saygılar.
benim araçta 7000 km yaklaştı. araç soğukken 1 - 1.5 dk rolantide çalıştırırım turbo yağlaması yapsın diye ısınana kadar da performanslı kullanmam. şehir içi normal kullanımda 6.5 gibi değer alıyorum. şehir dışı yaklaşık 300 km yol yaptım 4.2 gibi bir değer almıştım.
yakıt tüketimi giderek iyileşiyor. son depo doldurmada şehir içi 5,8 lt. değer gördüm. aracım 2900 km.de henüz.
şuanda 7bin'e yaklaştı araç şehir için 6,5 - 7.0 arasında gidiyor ( zaman zaman sıkışık trafiğe maruz kalmayla )
Tamm zaten bu normal bende aynı durumdan çok şikayet ediyordum ama sonra 15.000 km bakımdan sonra düzeldi... şuan da şehir içi trafikte 5.8 ve 6,0 lt arasında seyir ediyor ama şehir dışında sabit hız 100 ile 4,5 kadar düşüyor. yine fabrika değerlerine düşmüyor da düşmüyor
1.4 Sedan Benzinli Tüplü Fancy 45.000 km de, yazın 6.5-7.0 kışın 7,5-8,0 lt gösteriyor yol bilgisayarında. Geneli şehir içi kısa mesafe kullanım.