Merhabalar, Aracın 2.yıl bakımını yaptıralı 2 ay oldu. Dün sunroofu açtım bir daha da kapatamadım. Yol yardımı aradım durumu anlattım, kızakların yaglanması yapılmadıgı için zorlanınca otomatik geri dönüyor dediler. Yol yardımdaki usta kapatırken el yardımıyla zorlayın kapanır dedi. Şimdi sormak istedigim bu modelin sunroofu için kullanıcı olarak nasıl bir bakım yapabilirim. Tavsiye edeceginiz özel bakım seti ve mothodu var mı? Şimdiden teşekkürler
Her bakımda yaglaniyor kizaklar. Bakım zamanı görmüştüm. Birde arada sırada açar kapatirim. Servise gitme sıklığıniz nedir?
Geçmiş olsun. Demekki bakimda yaglama ve kontrolu yapilmamis. Bence son bakimda kontrol edilmesi gereken kisimlari servisten talep edin. Eger liste de var ve kontrolu yapilmamissa servisi birbirine katin. Eger listede yok ama bakim kitabinda yazıyorsa celik motora servisi sikayet edin. Kendiniz yaglama noktalarını kontrol ederek sprey yağlar ile çözüm bulabilirsiniz.
Geçmiş olsun.Kendiniz wd 40 alıp bir pamuklu beze az miktarda sıkın ve kızaklara sıkın.O şekilde kendiniz yağlayabilirsiniz.
Servisi arayıp sordum; "Sunroof kızaklarını bakımda yağlıyor musunuz?" Hayır dediler, "peki bakım için sizin önermeniz gerekmez mi dedim" müşterinin talep etmesi gerekir dediler. Benim bu bakım konusundan bile haberim yok nerden bilip te talep edecegim dedim. Neyse anladıgım yetkili servis mervis hikaye gelmeye başladı. Adam gibi müşteriyi yönlendirilmedikten sonra servise gitmek düşündürücü.
Bence bunu internet üzerinden sikayet edin. Kianin sayfasında talepte bulunun muhakkak dönüş yapacaklardir.
Böyle bir şey yok. Bakımını yapıyorlar yapmak zorundalar. Sizin talep etmeniz gerektiği de yalan. Yahi bu servisler yüzünden insanımız kiadan soğuyacak. Ayıp ayıp
Aman Allah korusun. 15 bakıma gittiğimde kapıda çay içiyorum, servis elemanı sunrof açmış uğraşıyordu, bende hemen gittim sordum. Gres gibi renkli bir şey sürüyordu. Ben o zaman gördüm yoksa bildigimden değil yani. Nasıl pişkin pişkin böyle konuşuyorlar anlamıyorum. İstanbul'da yasamayacaksan alma der gibi. Hadi bunu şikayet et uğraş. Sonuç olur mu acaba? Bence şunu yapmak lazım. Servis kağıdını bulacaksın. Orada kontrol edilenler arasında bu var mı ki kesin vardır. Ona yüzde yüz okey tık atmislardir. Sonra o kağıdı burusturup ..... neyse tövbe tövbe
Aslinda bende merak ediyorum kontrol listesinde bu var mi diye. Keske bende listeyi okusaydim...o konuda kendime kızıyorum.
Ben o listeye baktım o kadar çok şey vardı ki okumadım gerçekten. Benim güvenim tam olduğu için de biraz da o etkili. Küçük bir olay ama etkisi büyük oluyor işte. Lakin genelde okumuyoruz başka bir sorunumuz da bu aslında
Pesine dusmuyoruz boyle seylerin Bak adam peşine düşmüş ve mahkeme kararinca para alinacak yada araba degisecek.
O adama da helal olsun. Ben 26 lirayı otoparka bırakıp 2 sene bekleyemezdim. Birde bu kadar şeyden sonra aynı marka arabayi nasıl alacak.
Kesinlikle haklısın kardeşim. Arkadaşlar servise gittiğinizde servis çıkışında nelerin kontrol edildiğini gösteren çek listesi imzlanıp,sizin tarafınızdan da imzalanıp size teslim edilmesi gerekiyor.Bu çek listesini talep edin.
Genel müdürlükten aradılar. "Efendim standart kontrollerde böyle bir kontrol yok, sizin söylemeniz gerekir", bilmediğim bir kontrolü nasıl talep edeceğim diyorum. "Haklısınız, ilgili yerlere önerinizi ileteceğiz", böyle gaz alınmaz bana masal okumayın dedim. Tüpü 40TL olan bir spreyden iki fıs fıs yapmaya acizsiniz dedim, 900TL servis parası ödedim dedim. Ayrıca Kiaclubtr de diğer kullanıcılar kendileri bakım yaptırıken bazı servisler bu yaglamayı yapıyormuş, sizin standardınız yok mu dedim. Sonra iyi günler vs. kapattık.
Paylaşımınız için teşekkür ederim.Çok güzel konuşmuşsunuz.Ağzınıza sağlık.Çelik motor servis konusunda kurumsal değil maalesef.Eminim servislerin talep ve önerilerini de kaale almıyordur.
Tam sentetik silikon kaydırıcı gres aldım. Sunroof ' un arka ayaklarının ilerlerken geçtiği contaya sunroof hareket ederken tüm kızak boyunca sıktım. Eskisi gibi hareket etmeye başladı. Herkese paylaşımları için teşekkürler.