Bu gün Maltepe yönünde e-5 üzerinde çok trafik olunca kendimizi bir vw ardından da skodaya atalım dedik Barış biraderimle , Vw de 60.000 tl ye satılan boş poloyu görünce moralimiz bozuldu , Beetle da günü toparladı vw birde golf gti göreydik tamamdı ama kısmet olmadı oradan çıkıp Yüce oto ya uğradık , Girer girmez içeriye bizi acaip bir obje karşıladı Kara büyü gibi birşey Jantlar çok idaalıydı zaten direkt gözler ona takılıyor çok iyi tercih edilmiş . Tabi bence bir problem var bizim ceratolarda böyle idi , araç biraz leylek gibi havada hissetiriyor . Lastik ile çamurluk arası fazla açık , ya daha geniş taban ve daha geniş yanak lastik takmalı yada yayları sanıyorum 3 cm kadar alçaltmalı . Normalde bu aracın liste fiyatı 2 litre 2 turbolu dizel yüzünden 124.000 tl olması lazım ama içinde bulunduğumuz araçta 19 inch lastikler , metailk boya , cam tavan gibi ek donanımlar ile 132.000 tl fiyat etiketi taşıyor . 4659 mm boyuna 2680 mm dingil mesafesi ile 4 kişi son derece konforlu ve süratli yolculuklar yapabilir . Normalde 18 inchlik lastikler olurken bu donanımda kullanılan 19 inch lastikler dediğim gibi biraz fazla ince yanağa sahip bu hem komforu olumsuz etkiliyor hemde çamurluğu doldurmuyor . Yine siyah araçta neyse de mavi olanda daha fazla hissedilir bu görüntü . 184 hp güç 380 nm de tork değerine sahip motoru ve şehir içinde 5.9 litre gibi bir tüketim iddaası var .. 0-100 e 8.2 saniyede çıkan octavia rs i canlı görmenizi isterdim . Bagajı malum camla birlikte komple açılıyor devasa bir alan çıkıyor , arka camında bile silecek olan ender sedanlardan kendisi . İçeride malzeme kalitesi bence çok iyiydi hatta tavan kaplamaları bile golf ayarında rahatlıkla söyleyebilirim . Kapı kolları etrafında çerçeve yoktu çok güzel görünüyor ama bakalit yerine gerçek metal kullansalar daha da şık hissettirirdi .
Paylaşım için teşekkürler biraderim.Ben hem octavia,hem superb i inceledim.Vakit olsa dsg octavia test sürüşü de yapacaktım. Nasıl?Söylediğim kadar varmış değil mi biraderim?Güzel makine değil mi?
Bu arabada begenecek çok şey var. Ama Bagajı na hastayım. Sanırım Bagajı camları ile beraber ya da tek olarak açılıyor.
Superb te beraber ve ayrı ayrı açabiliyorsun.Octavia da sadece camla birlikte açılma modu var. Bagajda insan barınır
Yok maalesef açılmıyor Orhan.RS te farklı ise bilmem.2 saatimi buaraçları incelerken harcadım 2 ay önce.Bir ara niyeti bozmuştum.Az kaldı alıyordum bunlardan.En merak ettiğim alanlardan biri bu bagaj olayı idi.Superb de ayrı ayrı açabiliyorsun.Octaviada camla beraber açılıyor
Valla bende Skodanın bazı özelliklerini seviyorum , bagaj kullanışlılığı çok iyi , vw malzeme kalitesi baya baya var bu araçta hemde biraz daha uygun fiyata satın alınabiliyor oluşu hoşuma gidiyor . Bu aracın aynısından Skoda da çalışan bir üst düzey yönetici kullanıyormuş bakalım Akın biraderim ayarlayabilirse test sürüşü yapacağız . Makine dediğin gibi çok hoş çok erkeksi ve jantlar falan direkt dikkat çekici Bizim caravelle deki motoru entegre etmişler tabii çok iyi hızlanıyor kerata birde chipledikmi GTRS olur bu Biri satın alsada kullansak diyeceğim bir araç
Bagaja gelecek olursak tek parça yekpare cam ile birlikte açılıyor , Yazın çoluk çocuk serinleyebileceğiniz küçük çapta yüzme havuzu koyabilirsiniz bagaja Çamaşır makinesi direkt sığıyormuş yanlız şaka değil tabii ki bagaj kapağını kapatmadan götürebilirseniz
Bu sene araba alsaydım muhtemelen octavianın manuel 1.6 dizel en üst donanımını alabilirdim.Gerçekten araç hoşuma gitmişti çünkü
Bilirsiniz ki ben seatciyim. Hep şunu soylerim. Vw seat ve skodanin önünü acsa kendi araclarini fazla satamaz. Simdi gelelim araca. Arac cidden guzel ama golf ile ayni malzeme kalitesi kullanilmasi bence negatif. Keske passat ile kalite ayni olsa. Gel gelelim ben bu araci alirmiyim. Arac cok güzel donanimli yok yok ama almazdim. Boş ta olsa cc yi tercih ederim. Yada dsg comfort tdi passat.
Arkadaşlar vw yeni passatın skoda ve seat daki karşılığı yada sınıfı olan modeller hangileri skoda superb mi octavia mı?