Ankara servislerini maalesef bilmiyorum. Servis uzun sürdüğü için uğraşmak istememiştir. İstanbulda olsanız tavsiye ederdim. Tek-kar ı tek geçerim. Belki buradan da Ankaralı arkadaşlar yardımcı olurlar. Geçmiş olsun!
Yok zaten ben dillerinden anlarım. İşimi yaptırmasını bilirim. Ama 3 senedir izlenimim işlerini çok amatörce yaptıklarıdır. Hocam sanayideki ustadan farkları yok. Ustalarla muhattap oluyorum. Ustalarla aram iyi yanlış anlaşılmasın. Ama yetkili serviste ustayla muhattap olmazsın normalde. Aracımın tamponu boyanmıştı misal. Renk tutmamış tekrar getirdim. Usta gelmiş bana o kadar renk tutmaması olur demeye kalktı. Neyse ben güzelce hatalı olduğunu tekrar boyayacağını "anlayacağı dilden" söyledim. Ama gel gör ki aracımı bırakacağım servis kayıt bile açmadan beni gönderiyor. Aracımı teslim ediyorum birisi girse alsa gitse hukuki olarak kimsenin sorumluluğu yok. Neyse onu da "anlayacakları dilden" söyledik. Uzun lafın kısası. Güveniyorum. İşlerini iyi yapıyorlar. Ama sanayideki usta misali yapıyorlar. Kurumsallık yok yani. 3 seferdir de Kia'dan arıyorlar K kart başvurusunda bulunmuşsunuz diye. Başvurmadık ne olduğunu da bilmiyorum diyorum bayiniz sizi arayacaktır diyor. Sonra aynı terane tekrar. Anlatabildim umarım. Görüntüde çok kurumsal, içinde zerre kadar kurumsallık yok. Çalışanlardan da bu yönde işittiklerim var. Ama şu da var. Bir VW gibi müşteriye kitlemeye meraklı değiller. İşlerini amatör ama düzgün yapıyorlar. Opel gibi bizden kaynaklı bir şey yok diye başlarından salmıyorlar. Yiğidi öldür hakkını yeme derler. Amatörler ama iyiler. Bu arada. Aracın yağ ve filtre bakımlarını kendim yapmayı düşünüyorum. Daha doğrusu ortam olsa yapacağım. Apartman dairesinde otoparkta sıkıntı. 5 sene garanti eyvallah da. Araç zaten sorunsuz. Atmosferik benzinli düz vites. Bu arabada bu saatten sonra garantiden çözülecek bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun.Lastiklere aslında bir tebeşir testi yapmak lazım.O zaman sızdırmazlık sıkıntısı olan yeri bulmak daha kolay olur.
Sızdırmazlık deyince dedim acaba başka bir konu mu. Kapı lastiklerinden şikayetçi değilim. Araç rüzgar sesi alıyor ondan şikayetçiyim. 3 senelik aracın kapı lastiği normalde eskimez. Sorun kapı lastiği de olabilir başka bir şey de.
Şimdi şu malum forte forumundan bir araştırayım dedim. Aynı problemden muzdarip olanlar var. Aynanın plastiğindeki bir üretim hatası (delik, fazlalık, arasının açık kalması, montaj boşlukları gibi) bu sese sebep olabiliyormuş. Bu boşlukları bant ile kapatıp denediklerinde ses kesilmiş. Ben de uygun bir zamanda deneyeceğim. Muhtemelen aynadan sebepli geliyor ses. 10 sene geçse bile kapı lastiklerinde yırtılma delinme gibi problemler olmadıkça değiştirme ihtiyacı hissedilmez diye düşünüyorum. http://www.forteforums.com/forums/hatch-general-discussion/6112-whistle-noise-drivers-mirror.html Ayrıca. Kapı, kaput, bagaj aralarına şöyle bir plastik fitil satıyorlar. Ona da yeni denk geldim. Bu da biraz etkili olabilir rüzgar sesine. Alıp deneyeceğim büyük ihtimalle. Ama fiyatı yüksekmiş. Burada da bulunabilir diye düşünüyorum. http://www.ebay.com/itm/Door-Trunk-...arts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a30a9c91a Bu arada arkadaşlar. Ben aracımı cidden çok seviyorum galiba. Arka torsiyonlar dışında
Aracla ilgili yaptıklarınızı veya yapacaklarınızı bekliyoruz merakla. GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Celikmotor gibi servislerde bir cok konuda ilgisiz,sadece arac satıp para kazanmaya calısıyorlar. Sonrasında servis sorunlarında vs.gibi sebeplerde olsun ilgili davranmıyorlar GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen öyle. Hukuksal olarak da dayanağımız olmayınca insanların vicdanıyla yürüyor işler. Amerika'da 8-10 adet TSB (Technical Service Bulletins) yani şikayetler doğrultusunda çözümler ve/veya tespit edilmiş arızaların çözümleri yayınlanmış bizim araçlar için. Geri çağırma dediğimiz olay yani. Bizim ruhumuz duymaz böyle şeyleri. Mesela yeni Ford Kuga'ların kronik bir problemi ortaya çıkıyor. Amerika'da fark ediliyor, müşteriler bilgilendirilerek parça değişimi yapılıyor ve problem çözülüyor. Aynı problemden mzdarip güzel memleketimizdeki bir vatandaş servisle yüz göz oluyor. 2 aylık araç serviste bir aydan uzun bir süre yatıyor. Bizim servisteki ve distirbütordeki vatandaşlar çözemiyor. Aracın bedelini iade ediyorlar. Allah'tan iade ediyorlar yani. Amatör oğlu amatör memleketin yetkili servisleri ve dağıtıcıları. Daha doğrusu adamların tek bildiği al sat. Zerre kadar başka işten anlamazlar.
Arkadaşlar o değil de bizim araçlar Amerika'da Cruise Control ile satılıyordu. Sonradan taktırabilir miyiz acaba?
taktırılabilir bence..hakan abimiz kendi aracına da takmıştı cruise control sistemini ve videosu da vardı
Evet onu gördüm. Eski kasalar için kit şeklinde satıyorlar. Aslında bizim araçta işler daha kolay olmalı. Servise bir sorayım bunu da gidince.