Selamlar, dün başıma gelen bir olayı paylaşmak istedim. Göbekten dönüşte yol ıslaktı bende gaza biraz fazla asılmış olacağımki araba kıç attı. kolay toparladı ama. Lastiklerde yeni gerçi, şuan 245 70 16 kullanıyorum acaba 255 45 16 kullansam bu sorun gidermi yada başka bir çözüm önerisi olan varmı?
Geçmiş olsun.Genis tabanlı lastik biraz daha yol tutusunu arttırır tabiki. Ama aracinizda esp olsaydı çok daha rahat yol tutuşu elde edrdiniz.Yine de lastik tabanını genişletmek yakıta biraz olumsuz etki etse de yol tutusunuz artar
Siz yanak kalınlığınıda düşürmek istiyorsunuz sanırım. Evet biraz konfor azakacak ve lastik çapınız düşecek. 45 enli lastikle 17 jant kullanmanızı tavsiye ederim
biz bu kronik rahatsızlığı bir nebze gidermek için jant ebatının büyütülmesini tavsiye ettik. çoğu müşterimiz jant ölçüsünü 17 /18 olarak değiştirdi. olumlu sonuçlar aldık. o zamanın gözdesi . michelin diamarıs lastık ve alman dezent jant tı
Saçma bir öneri olacak ama bagaja kum koyun Araç ağırlığı motor tarafında olunca, arka taraf hafif kalınca, mecburen burun kısmı çakılıyor ve pergel gibi burun sabit dönmeye çalışıyor araç. Aman kışın dikkat edin.
geniş lastiklerin kuru asfalt perf. ı iyidir.ama kaygan zeminde daha sorunludur bence ebatı bozmadan daha iii marka bakın derim.araç zaten yeterince agır. birde 245-70r16 dan 255-45r16 ya geçmek.pek mantık işi degil.emin olun takmayı düşündügünüz ebatla daha çok sorun yaşarsınız. 245-70r16 yuvarlanma çapı 2355mm dir 255-70r16 yuvarlanma çapı 1997mm dir hiç mantıklı degil.
Ben üretici tarafından belirlenen ebatlara çok önem veririm. Kapı içinde sadece iki ebat var ve bunlar 16 ile 17 inch için tanımlalar. ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
cumartesi günü eve dönüyorum . önümde benim araçla aynı renk 2005 model sorento gidiyor tam sag viraj sonrası yol kavuşumuna dik bir rampa var . yola gimek için sağakırdı ve sanırım tam gaz yaptı gözümün önünde sorento yokuşun başında arkadan patinajla birlikte sola-sağa savruldu ve 50 cm yüksekliğindeki beton orta refüje sol ön lastikten vurup havalandı ve resmen dört lastik üstüne kondu. araç hala çalışıyordu sağ arka lastik patlamış jant hafif yamulmuştu kaportada hasar olmaması hayret vericiydi. benim aracı sağa çektim yardıma koştum. Allahtan kimseye bi zarar gelmedi. karşı şeride bile geçebilirdi. genç bir bayan kullanıyordu aracı yanında babası vardı. keşke gazı kesseydiniz dedim. sadece arkadan itiş modda kullanırken bu araçları tam direksiyon kırıp dip gaz yapmamalısınız yoksa bu şekilde savrulabileceğini anlattım. Babası ben kullanırken bu tarz bişey olmadı diyor . 2007 yılına kadar olan modellerde Esp olmadığından dikkatli kullanılması gerekli. Gerçi esp olduğunda kurtarırmıydı onuda bilmiyorum. sürekli aynı konuda yazıp uyarıyoruz ama malesef. aynı yokuşta 20-30 km hızla benim araçla tek başıma ilerlerken aşırı sıcak asfalta oynamak için dip gaz yaptığımda 255 55 18 mıchelın yeni lastiklerle kuru asfaltta araç patinaj çekiyor. tork çok yüksek. pikaplar gibi bizdemi bagaja kum çuvalı koysak napsak.
Esp devreye girince de acemileri korkutacak tepkiler verebiliyor araç. Süspansiyonların yumuşak olmasından dolayı tek tekere fren uyguladığında araç aniden tek noktaya yığılıyor. Geçen kırmızı ışıkta kalkacağım. Aracın ne nane yapacağının farkındayım. Çim sulamayı belediye beceremediği için yol ıslak. Sol ve sağ ön tekeri 2 sn aralıklarla frenledi esp, arkası hafif oynadı, tabii ki bu hafif de olsa yatişlar dışarıdan da anlaşıldığı için diğer şerittekiler korktu fren yapıp arkada kaldı. Esp si de binek araç gibi çalışmıyor zaten. ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haklısınız sorentolarda böyle büyük bi sorun var dikkatli olunmaması sürecinde daha kötü sonuclar da alınabilir Allah'tan daha büyük bir kaza ile sonuclanmamıs. Kummu koysak arabayı yeremi indirsek bilemedim gerçekten
18 jant ve 255 55 18 lastiklerle benim araç cadde bebesine döndü oldu olacak bide eıbach sportlıne spor yay takalım 5 lik olsun bitsin jantlarıda 22 inç yaparız dip basık caddeye ineriz. şaka tabi ... 3-4 binek aracımda spor yay + büyük jant (aplikasyona göre tabi) kullandım .. her anım korkulu kabus gibiydi ..
Dogrudur ustam ama jant çok önemli arabayı gösteriyor sizin jantlarıda begeniyorum Allah nasip ederse benimde aklımda bi kaç jant var uygun olursa değiştiricem.
Malesef bijon aralığımız 5 x 139.7 fazla kullanılmayan bir ölçü durum böyle olunca çok seçenek kalmıyor. keşke 5 x 120 olsaydı bir sürü seçenek var.. spacer kullanıp istediğiniz jantı kullabilirsiniz fakat 5x 139.7 boyutta spacer piyasada çok az özel yaptırayım deseniz tornacıya bi dünya maliyet-güvenlik sorunu-balans sorunu vs vs Benim jantlar dezent marka sorento'ya en çok yakışan jant bu bence Beş kollu jantlar daha çok yakışıyor . Bu yönde araştırırsanız daha hoş bir görüntü olur.
Özgürlik bu işte ... Allahtan yol balçık çamurlu değil yol. yoksa tüm gün arabayı temizlerdiniz. Ben şimdilik karda oynuyorum. Suzuki grand vitara ve Daıhatsu Ferozayı bu tarz off road ortamlarda çok zorladım . Zamanında Range Rover 'a kıyamadığım gibi şimdi sorentoyada kıyamıyorum Öncelikle bu tarz aksiyonlar için bi takım 16 jant ve ATR lastik almam gerekli .. 18 jantta atr lastik bile bulamıyorum.
arkadaslar mrb bende 2006 sorento var 80km hıza sabitleyip giderken 90 derecelik geniş bir viraja girdim ve viraj bayıryukarı tırmanıyordu yukardan aşagıda su akmış butun yola acacın orya girince kayacağını anladım ama hız kesmedim bakalım ne olacak diye girer girmez arkadan viraj dısına doğru kayma başladı firene kucuk dokunarak curuze controlden cıkardım aracı yani hız lanmayı durdurdum arac hicbirsey yokmuş gibi topladı kendini yani aracı tanıyan insan kensinlikle bu tank ile göt attırmaz istek dısı