10 Kasım LPG KABLO

2011 model Kia Proceed almak istiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar...

'Pro Cee'd' forumunda erayguler tarafından 18 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

  1. erayguler

    erayguler Yeni Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2013
    Mesaj:
    6
    Alınan Beğeniler:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Merhaba arkadaşlar, tanışma mesajını saymazsak bu benim siz kia ceed ve proceed sahiplerine ve severlerine ilk mesajım olacak :) bir süredir internette ceed ve proceed dizel hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum ancak tam tatmin edici cevaplar bulamadım aksine kafam iyice karıştı lütfen bana yardımcı olun...

    Önceliğim otomatik vites ancak düz de olabilir..

    Askerden yeni döndüm ve 2011 punto evo bir aracım var. aracım 77 hp gücünde lpgli ve dualogic denilen yarı otomatik şanzımana sahip. sıfır almıştım aracımı ancak 8 valve lik 1.4 motor aracı cidden zorluyor istanbul 7 tepe malum hele ki çift bölgeli kliması olmasına rağmen tek bölgesini bile açmaya korkuyor insan araç bayılıp kalıcak diye :)

    Konumuza gelirsek bir süredir dizel bir araç arıyorum şu anki aracımı değiştirmek için, öncelikle focus 2 lere baktım 109 beygir olanlarına ancak çok boş geldi esp bile yok araçta ve aynı zamanda çok büyük kasaya sahip + düz vites olması hasebiyle bu fikrimden caydım sonra vw pololara baktım. o da 1.6 tdi düz vites olarak baktım (dsg de olsa yarı otm. yarı otmatiktir o yüzden direkt düz vites olarak baktm.). polo da bildiğin 4 teker 1 motor başka hiçbirşey yok araba bildiğin boş + boş... son olarak ceed gözüme çarptı... Özellikle pro ceed.. hem polo düz vites dizeller ile aynı fiyatlarda hemde çok daha fazla donanım barındırıyor ve bir üst segment..40 bin tl bile vermeden tek kapı spor sayılabilecek bir otomobile binmeyi kim istemez dedim. ama proceedleri araştırırken bayaa bi kafam karıştı. öncelikle motoru güçlü dedim 115 beygir dedim 0-100 hızlanmasına baktım şok oldum 12.8 saniye yazıyor. E benim 1.4 tüplü puntom 13.2 sanıyede 100 e cıkıyor... Sırf bu yüzden satmak istiyorum sollamalara çıkarken 2 defa düşünmek istemediğim şahlanan bir aracım olsun istiyorum ama 0-100 hemen hemen puntoyla aynı arasında 38 beygirlik güç farkı +tork avantajı yarım saniyelik bir fark yaratıyorsa ne anladım ben bu işten. Bu tam otm. şanzımanlar bu derece güçten çalıyor demekki dedim Diğer yandan proCeed alırsam düz vites bile alsam kesinlikle chip yaptırmak istiyorum... ortalama 140 beygirlere rahat ulaşılabileceğini duydum ancak bu durumda 0-100 kaç saniyeye düşer bilen varsa lütfen beni aydınlatsın... hadi diyelim 10 saniyeye düştü 10 sanıye benım için gayet tatminkar bir rakam peki bu yeni gücü 2. el 3 yaşında alacağım (2011 makyajlı düşünüyorum) ortalama 100.000 diyelim km deki proceed problemsiz kaldırabilecek midir? ve şanzımanı dağıtma durumları cıkarabilecek midir? Var mıdır Forumda otomatik ceed'ine chip yaptırmış olan ?

    ve bazı modellerine bakıyorum 128 beygir diyor sahibinden'de, bu araçların 128 beygirlik 2011 makyajlı eski kasa versiyonları var mıdır? dizel otomatik proceed chipli halde şehiriçi orta şekerli bazen durmalı çoğu zaman akıcı trafikte (günlük güzergahım toplam 40 km fix. hergün) kaç lt yakar.. aynı aracı düz vites alsam kaç litre yakar bu farkları öğrenmek istiyorum siz saygıdeğer Kia kullanıcılarından... düz vitesinde yokuş kalkış desteği olan versiyonları var mıdır. ( evim yokuşta ve cogu zaman yokuş aşağıyken geri geri parketmekle uğraşıyorum).. siz ne önerirdiniz... ben bu aracı alıp uzun yıllar problemsiz binmek istiyorum. Önerileriniz ve eleştirileriniz benim için çok önemli...

    Mesajdan da anladığınız üzere kafam çok karışık... çok arada kaldım ve değerli görüşlerinize çok ihtiyacım var şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim çok sağolun :)

    dipnot: diğer aracımız (imzamda da görülüyor) kia sportage ve memnunuz... ancak biraz yakıyor aynı otomatik şanzıman olduğu için yine 8-9 litreleri görmek istemiyorum :)
     
  2. Emre Akçay

    Emre Akçay Ralli Pilotu

    Katılım:
    17 Nisan 2012
    Mesaj:
    1.181
    Alınan Beğeniler:
    356
    Şehir:
    Edirne
    Gerçek Ad-Soyad:
    Emre Akçay
    Araç Modeli:
    '13 Kia Pro_Cee'd GT
    Merhabalar,
    2012 yılında 0 km Proceed alıp 2 sene kullanmış biri olarak yazayım. Almadan önce bu soruları bende sormuştum çünkü.
    0-100 hızlanma 12.8 denmiş fakat benim aracım makyajlı 128 hp Proceed ile Gtech cihazı ile yaptığım ölçümde 9.5 saniyelerde çıkıyordu. 115 hp olan versiyonda 0.5 saniye geriden gelir. Yani o veriyi çok kafanıza takmayın.
    Yazılım ve downpipe ile ben 175 hp 383 nm ile günlük kullanıyordum. Çekişi ve gidişi siz düşünün artık.
    Şanzuman dağıtma olayını hiç duymadım fakat benim turbom bozulmuştu. Revizyona gönderip pallerini güçlendirmişlerdi. Öyle de kullandım sorun çıkarmardı birdaha.
    128 hp olanlar mercek farlı makyajlı kasa olanlar. Diğerlerinin hepsi 115. Bir dönem 90 lıkta geldiği söylenmekte.
    Düz viteste hill holder mevcut. Benim aracım düz vitesti. Gayet kullanışlıydı.
    Ben manuel yazılımlı downpipelı egsozlu filtreli Proceed ile şehiriçi 6.5 - 8 arası şehirdışı ise 3.8 - 4.5 arası yakıyordum ki 175 hp 383 nm lik araç için normal bence. Otomatik 4 ileri de bu değerlerden 1 - 1.5 litre fazla yakar.
    Kısacası ben makyajlı olanlardan tavsiye ederim. Güzel arabalardır.
     
  3. heh

    heh Yönetici Yönetici

    Katılım:
    5 Mayıs 2011
    Mesaj:
    33.830
    Alınan Beğeniler:
    9.420
    Şehir:
    Kocaeli
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Paylaşım için teşekkürler kardeşim.
     

Bu Sayfayı Paylaş