Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

2007 - 2008 sorento yardım

'Sorento Forum - Club' forumunda rcplkr35 tarafından 27 Haziran 2016 tarihinde açılan konu

1. rcplkr35

rcplkr35 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    RECEP ÜLKER
    Araç Modeli:
    honda civic
    Selamun Aleyküm arkadaşlar. tanışma kısmında belirttiğim gibi 2009 otomatik i-vtec honda civic aracım var. bagaj ve iç hacimi daha büyük bir araç arıyordum ve bütçeme uygun sorento vardı , onda karar kıldım. sahibindende baktığıma göre aracımın eş değerlerine 47 civarı istiyorlar.ben 45 gelecek diye hesaplıyorum. aracımı sattığım fiyata da sorento alacağım. nette yaptığım ufak araştırmaya göre 2007 kasalar hem yakıt olarak hem de esp olması gb özelliklerle daha cazip geldi. sorum şu , 45bine temiz 207 ya da 2008 sorento bulabilir miyim? genelde baktığım araçlar 200bine yakın. bu kilometrelerde bakım ücretleri ne kadar? mesela 200binde ağır bakımda ne kdr masraf çıkartır? ekstra masraf çok çıkacaksa ona göre ayarlıyacağım kendimi. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  2. Mahir

Mahir Moderator Moderator

Alınan Beğeniler:
    3.737
    Gerçek Ad-Soyad:
    mahir
    Araç Modeli:
    .
    Hakkınızda hayırlısı bakımlı bır arac alırsanız sıkıntı olmaz

rcplkr35 bunu beğendi.
  3. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    RANGE ROVER 3.0 TD6 VOGUE
    Merhaba hoşgeldiniz.
    45.000 tl temiz sorento illaki vardır. Ama birçok araca bakmak gerekli temiz titiz birisinin 180-200 bin km bandında bakımlarını eksiksiz olarak yaptırdığı ve kullandığı iyi bir aracıda bulmak zor almayı düşündüğünüz sorentoyu mümkünse kıa servis veya kıa özel servis olmadı hyundaı servis veya özel servislerine baktırın . iyi bakımlı bir sorento 350-400 bin km leri çok rahat görür fakat 170-220 bin km bandında çok motor yaptıranda var bunu unutmayın.
    hayırlısı olsun diyelim umarım istediğiniz aracı bulursunuz.
    100 bin km aralığında hatasız çok temiz sorentolar fiyat olarak 55-65 bin TL civarı Yeni kasanın çok satmamasıda bizim kullandığımız kasanın ikinci el değerini yüksek tutuyor.
    Aracı alırken bir sürü sorunu olan araç almazsanız bakımlar sizi korkutmasın ..
    burdan maliyetler konusunda yardımcı oluruz.

rcplkr35 bunu beğendi.
  4. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Sorento konu başlığında hangi km lerde hangi bakımların yapılması gerektiğini paylaşmıştık. alacağınız aracın hangi km de hangi bakımlarının yapıldığını belgeleri ile aracın sahibi iletiyorsa bakım maliyetini hesaplamak daha kolay olur.

rcplkr35 bunu beğendi.
  5. rcplkr35

rcplkr35 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    RECEP ÜLKER
    Araç Modeli:
    honda civic
    sağolun ..
    çok sağolun cevap için ,, temmuz ve ağustos ayında sağlam bir araştırma yapıcam . inşallah istediğim gibi bir araç bulurum. hayırlısı diyelim :)

6. rcplkr35

rcplkr35 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Gerçek Ad-Soyad:
    RECEP ÜLKER
    Araç Modeli:
    honda civic
    bir şey daha sorcam. 2006 ve 2007 arasında ne gibi farklılıklar var . onu da kısaca söylerseniz sevinirim.

7. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Rica ederiz..
    Kısaca sizde özetlemişsiniz aslında görsel olarak çok bariz bir fark olmasada 2007 ve sonrasında motor 170 hp. ve esp var. Makyajlanmış kasadır .
    2006 sonuna kadar motor 140 hp ve esp yoktur. denge çubuğu , ön-arka z rotlar 2006 sonuna kadar modellerde mevcuttur.
    170-140 hp kullanıcıları yakıtta 170 hp nin 100 km de 1. litre daha az yaktığını yazıyorlar.
    ESP li araç kullandım ama .... Şimdiye kadar ESP olan kendi aracım olmadı ... burada önemli olan ESP nin yapacağı müdahaleye i kendim manuel yapıyorum :)

rcplkr35 bunu beğendi.
  8. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Yazıyı düzeltemeden sehven yanıtla tuşuna bastım ..
    demek istediğim şuydu aslında yanlış anlaşılmasın yapabildiğim kadar araç kullanımımda ESP nin devreye girdiği noktalarda limitleri zorlamadan kullanmak. Düzeltmek istedim.
    yoksa otobanda önümüzde ani bir kaza olsa ve direksiyonu sert bir şekilde yüksek hızdayken
    sol-sağ yaptığımızda esp bizi mümkün olduğu kadar hayata bağlar. tam limitlerinde kontrolü ele almaya çalışır. Tabi fizik kuralları çerçevesinde :) bazen esp ninde yapacağı birşey kalmayabilir.
    Tecrübe azsa esp daha çok hayat kurtarıcıdır.

rcplkr35 bunu beğendi.
  9. orucreis

orucreis Sürücü

Alınan Beğeniler:
    89
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yasin
    Araç Modeli:
    Eski (2007 Sorento EX (xforce))cu
    merhabalar

öncelikle bilmeniz gereken birkaç husus var. şu andaki aracınız sedan ve almayı düşündüğünüz araç suv. bu sınıf farkı kullanım esnasında -tecrübeli değil iseniz- sorun yaratabilir. bir kere sorento daha yüksek bir araç olduğundan ağırlık merkezi daha yukarıda konumlanmıştır. bu da yol tutuş konusunda mevcut aracınızdan daha farklı bir deneyim demektir. virajlara daha temkinli girmeniz gerekecek. (bu sorentonun güvensiz olduğu şeklinde yorumlanmamalı. sadece sedana göre daha dikkatli olunması gerektiğini ifade etmeye çalıştım) sorento rakiplerine nazaran daha yumuşak süspansiyonlara sahip olduğundan salınımı daha fazla olacaktır. tabii bu beraberinde daha konforlu bir seyahat sağlar. mevcut aracınızdan daha büyük boyutlu bir araç sorento. yine bu tarz araçların kullanımı konusunda tecrübeli değil iseniz alışana kadar şehir içi kullanımlarda, park manevralarında bir miktar sorun yaşayabilirsiniz.

sorento 170ps lik dizel makine taşıyor. 390nm torka sahip. gerçekten güçlü bir araç. özellikle kalkışlarda alışana kadar dikkatli olmak gerekiyor. kırmızı ışıkta beklerken yeşil yandığında öndeki aracın hareket ettiğinden emin olmadan gaza basmamak gerekir :) (zaten ayağınızı frenden çektiğinizde araç ileri ivmelenerek kalkış gerçekleştiriyor. gaz çok hafif dokunmak bile yeterli olabiliyor.)

motoru 8,5 lt yağ alıyor. 5/40 tam sentetik castrol edge titanium fst tavsiye edilir. 10.000 yağ bakımında kullanılacak sarflar (polen, yağ, hava filtreleri) da dikkate alındığında işçilik dahil 300-400 tl civarında bir maliyet oluşur.

sakin kullanımlarda şehir içinde 10-11 lt, şehir dışında 8-9 lt eurodizel tüketiminiz olur. güncel fiyatlarla şehir içi 38-42 krş, şehir dışı 30-35 krş tüketirsiniz. yaklaşık 2,5 tonluk bir araç için bence gayet makul bir tüketim.

ben 25.03.2015 tarihinden beri 2007 xforce kullanıcısıyım. dolayısı ile iki yaz bir kış mevsimi boyunca kullanmış oldum. 138.000 km aldığım aracım şu anda 162.000 de. özellikle karlı havalarda -kar lastiği de kullanarak- asla yolda kalmayacağınız bir araç diyebilirim.

araç araştırırken nacizane tavsiyem boya takıntısı yapmayın. ikinci elde bu hacimdeki bir aracın mekaniği daha önemli olmalı. hatasız boyasız ancak bakımları özensiz yapılmış bir sorento sizi hayattan soğutabilir. :)

umarım yardımcı olabilmişimdir.

ben aracımı değiştirip sedan almayı düşünüyorum. düşünür iseniz görüşebiliriz.

saygı ve selamlarımla

mustafa kemal ve AŞKINRANCE bunu beğendi.
  10. AŞKINRANCE

AŞKINRANCE Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    500
    Gerçek Ad-Soyad:
    AŞKIN Bey
    Araç Modeli:
    Yasin bey çok güzel özetlemişsiniz. Fakat sorento yu satıp sedan'a geçeceğiniz için üzüldüm.
    Ankara' nın kara kışlarında sedanla pişman olmayın derim yinede :)
    Hayırlısı olsun . İsteyen olursa aklımda olsun , araç hakkında detay bilgi verirseniz eş dost yönlendiririm.

orucreis bunu beğendi.
  11. orucreis

orucreis Sürücü

Alınan Beğeniler:
    89
    Gerçek Ad-Soyad:
    Yasin
    Araç Modeli:
    Eski (2007 Sorento EX (xforce))cu
    aslında kesin bir kara vermiş sayılmam ancak değiştirmek gibi bir niyet oluştu. hakkını veremiyorum :)

ilginiz için teşekkür ederim. detaylarını paylaşacağım. saygı ve selamlarımla

AŞKINRANCE bunu beğendi.
  12. omertunc16

omertunc16 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    54
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer tunç
    Araç Modeli:
    2006 sorento
    Orucreis tam anlamıyla açıklamış konuyu söylenecek bir şey kalmamış bence suv a alışınca sedan araç zevk vermiyor arkadaşımın 2015 3.20 D si var abartısız söylüyorum o araçta rahatsız oluyorum yüksek araçtan sonra

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AŞKINRANCE ve orucreis bunu beğendi.
  13. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    2006 sorento sehir ici yakit 41 kra sehirler arasi 49 aracimi seri kullanmayi severim :)

orucreis bunu beğendi.
  14. omertunc16

omertunc16 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    54
    Gerçek Ad-Soyad:
    ömer tunç
    Araç Modeli:
    2006 sorento
    140 lik sorento lar 1 2 litre daha fazla yakıyor bende sürekli seri kullanırım 10 litreyi geçmiyor kesinlikle

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

orucreis bunu beğendi.
  15. ATES78

ATES78 Sürücü

Alınan Beğeniler:
    39
    Gerçek Ad-Soyad:
    ATEŞ
    Araç Modeli:
    2006
    Arkadaslar tamtersi olacak sehir ici 49 kisin bu artiyo sehirler arasi 41

orucreis bunu beğendi.