Kia Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İmmobillizer ve check lambası yanıyor marş basmıyor Acil...

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda tunademir45 tarafından 26 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. tunademir45

tunademir45 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    85
    Gerçek Ad-Soyad:
    TUNA DEMİR
    Araç Modeli:
    2006
    merhaba arkadaşlar. uzun bir aradan sonra nihayet tekrar aranıza geri döndüm :)

dün akşam başıma bir arıza geldi olayı ayrıntılı anlatayım. aracım 2006 rio 1.5 crdi comford sedan

dün akşam üzeri iş yerinde ayrıldım ve eve varmama az bir mesafe varken ekmek almak için fırın önünde durdum ve arabamı stop ettim. ekmeğimi aldım arabaya bindim kontağı taktım ışıklar söndü ve marş bastım birde ne göreyim marş tık bile demedi.. sonra anahtarı çıkardım tekrar taktım kontağı açtım ve immobillizer ve check lambası devamlı yanıyor diğer lambalar söndü. marşa yine bastım yine tık yok. sonra ustamın tamirhanesi yakındı aradım geldi. baktı etti sanki akü zayıf gibi dedi. takviye attı yine marşta tık yok ve immobillizer ve check lambası devamlı yanıyor. sonra dediki iyi değil ama bi vurduralım dedi ve 2 metre itmeyle araba çalıştı. immobillizer ve check lambası söndü bu seferde akü lambası yandı. dediki araba şarj etmiyor hemen elektrikçiye git dedi bende bir elektrikçiye götürdüm arabayı. araba çalışırken elektrikçi bi cihazla akü kutuplarını ölçtü abi şarj dinamosu şarj etmiyor sökülmesi lazım dedi ve akşam olduğu için arabayı bırak yarın alırsın dedi. sonra dikkatimi bişey çekti akü (+) kutup başının ordaki ana sigortalardan birinin atık olduğunu gördüm. ustaya söyledim. usta kontrol etti evet atık dedi ve sigortayı devreden çıkarıp kabloyu direk bağladı. tekrar kontağı açtık immobillizer ve check lambası yine devamlı yanıyor marş bastı yine tık yok. takviye attı tekrar bastı yine marşta tık yok. usta dediki motor belki kendini emniyete almış olabilir yarın sabah şarj dinamosunu söküp kontrol edeyim konjektörü kontrol edeyim sorun neymiş bir bakayım dedi.

evet arkadaşlar başından böyle bir olay geçen bu durumu yaşan arkadaşlarımız varmı? veya konu hakkında bilgisi olan varmı? bilgi, düşünce ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. Besher

Besher Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Beşir Dirlik
    Araç Modeli:
    Cerato koup
    Merhabalar, Geçmiş olsun.. Aynı durumu 2011 cerato koup aracımda yaşadım, Sabah dükkana gelirken sigara almak için beşiktaş meydanda durdum. Aracı çalıştırmaya çalıştım immobilizler ışığı yanıyor araç marşa basıyor basıyor almıyor. Oto kurtarıcı hizmetini aradım, Geldi kontrol falan etti ( O süreç içerisinde Ekü bozuldu kaskodan değiştirtirim diye aradım, Meğerse kasko sadece yol yardımı yada en yakın servise çekiyormuş) velhasıl kelam geldi sigortaları vs vs kontrol etti, Canım sıkıldı bende bakayım dedim. arkadaş kontağa geçti. o arada eküyü hafif hafif tıklayarak tokmak eşliğinde, aracın çalıştığını gördüm. en ufak titreşimde tekrar arıza veriyordu. Bana dediki maslakta şu beyinci usta var onun numarasını vereyim. ara bilgi al diye. aradım sorunu anlattım.
    Abi bunun beyni bozulmuş 400 lira masrafı olur dedi.
    aracı dükkanın önüne getirdim, Eküyü söktüm. içini açtım lehim tazeledim. o gün bugündür hala çalışıyor araç :D

tunademir45 bunu beğendi.
  3. tunademir45

tunademir45 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    85
    Gerçek Ad-Soyad:
    TUNA DEMİR
    Araç Modeli:
    2006
    ilginizden teşekkürler. ama benim marş hiç basmıyor tık yok. inşallah beyin arızası değildir. elektrikçiye bıraktık işim dolayısıyla başındada duramıyorum bakalım ne haber gelicek.

4. Besher

Besher Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Beşir Dirlik
    Araç Modeli:
    Cerato koup
    Tekrar geçmiş olsun, muhtemelen araç anahtarı görmüyor diye korumaya almıştır kendini, Bir ihtimal daha var. anahtarın pili bitmiş olabilir, Yada yedek anahtar ve kullandığınız anahtar araç içerisindeyse immobilizler sapıtabiliyor. Bunlarda faktör. tabiiki inşallah en az zararla kurtarabilirsiniz kendinizi bu sıkıntılı durumdan..

5. tunademir45

tunademir45 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    85
    Gerçek Ad-Soyad:
    TUNA DEMİR
    Araç Modeli:
    2006
    tekrardan teşekkürler. anahtarın pili var kapıları açıp kilitliye biliyorum. yedek anahtarımda yok. ama nedir ne değildir anlayamadım.

6. heh

heh Yönetici Yönetici

Alınan Beğeniler:
    9.422
    Gerçek Ad-Soyad:
    Hakan Y.
    Araç Modeli:
    Eski Ceratocu
    Tuna Bey geçmiş olsun.Kontak anahtarının çevresinde immo anteni bulunur.İmmo ok vermezse marş basmaz.

İmmo antenini değiştirmek gerekebilir.Bu ihtimallerden biri.
    Diğer olay ise yani start sigortası ile ilgili olan problemi çözmek lazım.
    Ancak o problem arabayı iterek çalıştırma esnasında oluşmuş olabilir.

7. Besher

Besher Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    220
    Gerçek Ad-Soyad:
    Mehmet Beşir Dirlik
    Araç Modeli:
    Cerato koup
    Merak konusu oldu valla, tamircinizden haber geldiğinde paylaşırsanız sevinirim

8. tunademir45

tunademir45 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    85
    Gerçek Ad-Soyad:
    TUNA DEMİR
    Araç Modeli:
    2006
    tabiki haber gelsin veya sorunun neden kaynaklandığını öğreneyim hemen paylaşıcağım.

9. tunademir45

tunademir45 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    85
    Gerçek Ad-Soyad:
    TUNA DEMİR
    Araç Modeli:
    2006
    teşekkürler hakan bey. valla ne haber gelicek bekliyorum merakla. inşallah basit bişeydir.

10. tunademir45

tunademir45 Usta Sürücü

Alınan Beğeniler:
    85
    Gerçek Ad-Soyad:
    TUNA DEMİR
    Araç Modeli:
    2006
    evet arkadaşlar sorun çözüldü. arabamdan ayrı kalmaya dayanamadım ve cuma namazından sonra elektrikçinin yolunu tuttum. aracımın arızası ustanın dediğine göre: konjektör yanmış konjektör yanıncada beyin moturu korumaya almış. enjektörü değiştirmiş açılmışken şarj dinamosunun kömürler iyi durumdaymış ve kömürlerin bastığı kollektörünü taşlatmış temizlemek için. işçilik dahil 200 tl aldı. şuan aracımı aldım ve iş yerime getirdim. neyseki bukadarla kurtulduk. Allahım kimseyi yolda bırakmasın herkese kazasız belasız hayırlı sürüşler dilerim.

11. KAPSHY

KAPSHY Ralli Pilotu

Alınan Beğeniler:
    1.234
    Gerçek Ad-Soyad:
    Tolga KAPŞIGAY
    Araç Modeli:
    KİA RİO 1.4 crdi hb (2013)
    Hayırlı olsun Allah beterinden korusun

Tapatalk..

12. tunademir45